Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pri zostupe z končiara v Salzbursku zahynula česká alpinistka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SALZBURG - Dvojica dobre vystrojených alpinistov z Českej republiky sa v pondelok večer pri zostupe z končiara Grosses Wiesbachhorn (3564 metrov) v rakúskej spolkovej krajine Salzbursko pošmykla na snežnom poli a zrútila sa. Česká alpinistka zahynula.

Záchranárov alarmoval prostredníctvom mobilného telefónu ťažko zranený partner. Aj keď vrtuľník záchrannej služby vyštartoval z Zell am See okamžite, akciu musel kvôli silnému nárazovému vetru a turbulenciám prerušiť. Do oblasti sa tak vydalo 13 členov horskej záchrannej služby a lekár.

Kým muža v nočných hodinách zachránili včas pred blížiacou sa prudkou búrkou, jeho partnerka bola v tom čase už po smrti, informovala dnes rakúska tlačová agentúra APA s odvolaním sa na zdroje horskej služby. Českého občana prepravil vrtuľník do nemocnice v Zell am See až po prvotnej stabilizácii jeho zdravotného stavu na jednej z chát dnes v skorých ranných hodinách.

Identitu dvojice rakúske úrady ešte nezverejnili s ohľadom na prioritné informovanie ich príbuzných, ide však zrejme o manželský pár.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu