Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Matka masového vraha Breivika: Desil ma už keď mal 4 roky!

Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik (Zdroj: SITA)

OSLO – Anders Behring Breivik, ktorého celý svet pozná ako masového vraha z Nórska, bol čudákom už od malička. Stal sa z neho šialenec posadnutý vojnou s moslimami! Tak vlastného syna popísala Wenchce Behring.

Breivik sa pri výpovediach vlastnej matky, ktoré na súde čítal psychiater, len rozpačito triasol. Chladnokrvný vrah totiž priznal, že ona je to jediné, na čom mu záleží. „Je to moja Achillova päta. Ona jediná ma môže vyslobodiť,“ prehlásil.

Zvrat v chovaní Breivika nastal už v jeho prvých rokoch, keď sa mu rozviedli rodičia a ostal bez otca. Matku desil už keď mal štyri roky, a preto psychiater odporúčal odobrať ho od rodiny. Behring s tým však nesúhlasila a dúfala, že svoje problémy už prekonal. Z omylu ju vyviedol masaker, ktorý sa pod rukami jej syna odohral na ostrove Utøya. Brevik vtedy postrieľal až 77 ľudí.

 Matka masového vraha tvrdí, že bol dobrý a láskavý žiak a vždy jej pomáhal. Náhla zmena mala nastať, keď sa k nej Breivik v roku 2006 nasťahoval potom, ako sa pokúšal neúspešne podnikať. „Myslela som, že sa zbláznil, že musí byť niečo v neporiadku s jeho hlavou,“ písalo sa vo výpovedi.

„Obvinil ma, že stretávam príliš veľa ľudí, ktorí by nás mohli napadnúť. Jedol vo svojej izbe a riad potom odkladal pred dvere. Chodil aj s rúškou,“ pokračuje Breivikova matka. Dokonca si spomína, že si na ňu raz sadol a chcel ju pobozkať. „Vadilo mi to,“ vypovedala Behring. Súd ešte stále prejednáva Breivikovu príčetnosť. Môže tak namiesto väzenia skončiť v liečebni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu