Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Muž v obkľúčení policajtov sa zabil pádom zo žeriavu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DALLAS - Muž, ktorý sa vyšplhal na 45 metrov vysoký stavebný žeriav v univerzitnom areáli v americkom Dallase, dnes skoro ráno spadol dolu a zabil sa. Skončilo sa tak 15 hodín trvajúce policajné obkľúčenie a vyjednávanie.

Texaská polícia oznámila, že muž zomrel nadránom, jeho meno ešte nezverejnila.
      
Polícia poslala príslušníkov na vrchol žeriavu v areáli Južnej metodistickej univerzity. Muž vyliezol z kabíny stroja a visel z neho za ruky, potom však spadol dolu.
      
Tragickú a dramatickú scénu zachytili televízne kamery.
      
Muž podľa prvých správ strávil neznesiteľne horúce, sparné pondelňajšie popoludnie na žeriave, ktorý sa týči nad areálom v University Park, luxusnej oblasti na severe texaského Dallasu. Policajtom muž oznámil, že je ozbrojený, a vyhrážal sa, že zabije každého, kto sa k nemu priblíži.
      
Príslušníci jednotky špeciálnej taktiky z dallaského policajného zboru spolupracovali s univerzitnou políciou pri riešení situácie a snažili sa muža presvedčiť, aby zo žeriavu zišiel.
      
Hovorca Južnej metodistickej univerzity uviedol, že v pondelok bol americký štátny sviatok Memorial Day na počesť padlých vojakov a tak univerzitný areál zatvorili. V tom čase sa na jeho pozemku nachádzal iba "nevyhnutný personál a návštevníci".
      
Polícia ešte neoznámila, či bol muž naozaj ozbrojený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu