Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vyšinutá psychiatrička uniesla bábätko, chcela reinkarnovať matku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ZÜRICH - Verila, že bábätko jej vráti mŕtvu matku, tak ho uniesla. Nepochopiteľná predstava, že krádež novorodeniatka pomôže reinkarnovať človeka ale švajčiarsku lekárku priviedla do väzenia, a to rovno na tri roky.

Constanta Albumelová, ktorá spolu s manželom žije v Zürichu, sa vydala na niekoľko sto kilometrov dlhú cestu, aby mohla uskutočniť svoj šialený plán. Jej manžel do plota pôrodnice v rumunskom Temešvári vystrihol dieru, aby sa žena mohla dostať na novorodenecké oddelenie. Odtiaľ ukradla dievčatko, ktoré prepašovala do Švajčiarska na falošné doklady.

Štyridsaťročná psychiatrička, ktorá je sama matkou dvoch detí, totiž verila, že s pomocou šamanských rituálov realizovaných na unesenom dieťati privedie späť k životu svoju nebohú matku. Jej muž, ktorý pracuje ako technologický expert v banke, bol nútený prispôsobiť sa situácii, pretože mu hrozila rozvodom.

Rumunská polícia kontaktovala Interpol, ktorý po dvoch mesiacoch dvojicu dolapil. "Bol to šialený nápad," priznala Albumelová počas pojednávania. Sudca Peter Marti odmietol tvrdenie, že konala v nepríčetnosti a jej čin označil za "sebecký a cynický" a odsúdil ju na tri roky väzenia. Jej manžel dostal dvojročnú podmienku.

Dievčatko vrátili späť rodičom, ktorí za prežitú traumu dostali odškodné vo výške v prepočte 41 000 eur. Informoval o tom portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu