Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Taliansko v obavách: Kvôli terorizmu rozmiestni 20 tisíc policajtov

Anna Maria Cancellieriová
Anna Maria Cancellieriová (Zdroj: SITA)

RÍM - Taliansko dnes z obáv pred terorizmom posilnilo bezpečnostné opatrenia na 14 tisíc miestach a pridelilo ochrankárov 550 osobám. Stalo sa tak po tom, ako neznámy páchateľ zastrelil šéfa spoločnosti pre jadrovú energetiku a do úradu pre výber daní prišli listové bomby.

Ministerka vnútra Anna Maria Cancellieriová rozhodla o rozmiestnení 20 tisíc príslušníkov bezpečnostných zložiek na ochranu osôb a citlivých miest. Okrem toho 4200 vojakov z celej krajiny bude presunutých podľa nových priorít.
      
"Na základe dôkladných analýz situácie ministerka Cancellieriová potvrdila potrebu zachovať vysokú úroveň ostražitosti a posilniť bezpečnostné opatrenia týkajúce sa citlivých objektov a osôb, ktoré sú vystavené osobitnému riziku," uviedol rezort vnútra.
      
Úrady tiež zvýšia aktivitu tajných služieb s cieľom "neutralizovať" riziko podvratných akcií.
      
Skupina s názvom Neformálna anarchistická federácia (FAI) sa minulý týždeň prihlásila k zodpovednosti za zastrelenie riaditeľa firmy Ansaldo Nucleare - Roberta Adinolfiho. Oznámila, že uskutoční ďalšie akcie proti materskej firme Ansalda - štátom kontrolovanej Finmeccanica.
      
V decembri poslali talianski anarchisti listovú bombu, ktorá vybuchla v rímskom sídle úradu pre výber daní Equitalia a zranila jej riaditeľa. FAI sa prihlásila aj k sérii listových bômb zaslaných veľvyslanectvám v Ríme v decembri 2010, uviedla agentúra AP.
      
Listovú bombu zachytili v úrade Equitalia aj tento mesiac. Pred kanceláriou tohto úradu v Livorne vybuchol Molotovov koktail.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu