Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mŕtva starenka musela stráviť šesť týždňov na balkóne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: flickr)

MOSKVA - Viac ako šesť týždňov schovávala nemenovaná Moskovčanka mŕtvolu svojej matky (75) na balkóne, než sa odhodlala ohlásiť úmrtie orgánom. Svoje počínanie neskôr vysvetlila policajnej hliadke obavami, aby ju o byt po matke nepripravili podvodníci - preto vraj telo zabalila do igelitu a uschovala do skrine na balkóne.

Policajti nechali mŕtvu previezť do najbližšej márnice, kde experti majú stanoviť príčinu úmrtia.

Balkóny v Rusku vzhľadom na klímu vo väčšine krajiny zvyčajne slúžia ako sklad zemiakov, zeleniny a momentálne nepotrebných vecí.

V teplejších končinách, v čiernomorskom letovisku Soči, pred tromi rokmi narobil rozruch prípad vojnového veterána, ktorý štrnásť rokov žil u priateľov na balkóne o veľkosti tri a pol metra štvorcových, kam sa zmestila posteľ a dve poličky na knihy. Vlastný byt získal až na pokyn starostu po tom, čo na životnú situáciu vyznamenaného účastníka druhej svetovej vojny upozornili médiá. Skôr si veterán chcel kúpiť byt v Moskve, ale stal sa obeťou podvodníkov, zostal úplne bez peňazí, a tak sa nad ním zľutovali priatelia.

Bytové podvody sú v Rusku častým javom a v metropole sa čas od času ich obete schádzajú na demonštráciách. V Moskve a v okolí sa počet ľudí pripravených o byt odhaduje na desiatky tisíc.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu