Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Európsky miništát má jediného väzňa, žije si v luxuse!

San Maríno
San Maríno (Zdroj: Wikipedia)

SAN MARÍNO - Výhoda alebo obrovská nevýhoda? Tridsiatnik, ktorý je jediným väzňom miniatúrneho štátu San Maríno, podľa svojich slov trpí veľkou osamelosťou a neustálou nudou. Iní väzni, ktorí sa v preplnených celách doslova tlačia, by mu však jeho súkromie mohli závidieť.

Sanmarínčan dostáva jedlo z miestnej reštaurácie, pretože by nebolo ekonomické zakladať pre neho kantínu. Má neobmedzený a exkluzívny prístup do telocvične, knižnice a televíznej miestnosti. Muž obýva jednu zo šiestich ciel v jedinom väzení, ktoré sa nachádza v krídle bývalého kapucínskeho kláštora.

Budova leží na veľkom vápencovom výčnelku, ktorý tvorí spoločne s kusom farmárskej pôdy a rezidenčnou oblasťou tretí najmenší štát Európy - hneď po Vatikáne a Monaku. San Maríno má zhruba 30-tisíc obyvateľov, leží na Apeninskom polostrove a jediným jeho susedom je Taliansko.

Ešte v roku 2009 pobývalo vo väzení 14 osôb, teraz tu však žije už len jeden osamelý a stále viac znudený väzeň. Muž prišiel do väzenia tento rok v januári a jediný ľudský kontakt má so strážami a pri príležitostných návštevách právnika a príbuzných. Muž sa sem dostal po tom, čo ho usvedčili z domáceho násilia. Prepustiť by ho mohli už o dva mesiace.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu