Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Matka ukrývala dezertéra celých 10 rokov: Žil v pivnici spolu s mačkami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MOSKVA - Polícia v Prímorskom kraji na ruskom Ďalekom východe zadržala dvoch výtržníkov. Z jedného z nich sa pri vyšetrovaní vykľul vojenský dezertér, ktorý ušiel z armády pred viac ako desiatimi rokmi a celú túto dobu ho matka ukrývala v pivnici svojho domu.

"Ešte pred odvedením do armády bol odsúdený za rozkrádanie, a preto nebol pridelený k elitným jednotkám, ale k ženijnému práporu," uviedol hovorca ministerstva vnútra.

Nebola to pre neho ľahká služba. Ako sám vypovedal, bol vystavený zo strany machrov neustálym urážkam a útokom, čo ho nakoniec doviedlo až k dezercii, i keď mu do konca vojenskej služby ostávali sotva štyri mesiace. Ukryť sa pred vojenským hliadkami a políciou mu pomohla matka, ktorá ho ukryla do pivnice rodinného domu. Tam prežil v úkryte desať rokov.

V pivnici sa venoval novému koníčku: stanovil si cieľ vychovať 25 mačiek rôznych rás. V čase, keď ho objavila polícia, s ním v pivnici vraj žilo 17 zvierat. Po desiatich rokoch života v pivnici  začal dobrovoľný väzeň pomaly vychádzať na svetlo a pod rúškom tmy začal páchať drobné priestupky. Raz, keď už sa úplne osmelil, si požičal od brata motorku, aby sa prešiel. Mal ale smolu, havaroval a bol zranený. Do nemocnice sa bál ísť a radšej sa liečil sám.

Horšia časť ale bola ešte pred ním. Raz, keď zase vyšiel von, ochorel encefalitídou. V poslednej dobe zase začal občas vychádzať na ulicu a pri jednom takom nočnom výlete bol pristihnutý, ako s priateľom rozbíja sklo a vymáha si peniaze na alkohol.

Po chorobe, ktorú prechodil bez liečenia v pivnici, muž takmer nehovorí. Všetky dialógy s vyšetrovateľom viedol písomne, píše agentúra ITAR-TASS.

Je zrejmé, že desať rokov života v domácom väzení silne ovplyvnilo jeho psychiku. Výsledok lekárskeho vyšetrenia jednoznačne svedčí o depresívne psychóze a blúznení. Súd na základe toho neposlal muža do väzenia, ale do psychiatrickej liečebne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu