Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragická smrť kaderníčky: Bežala maratón, pred cieľom zomrela!

Claire zomrela ešte pred dobehnutím do cieľa Zobraziť galériu (4)
Claire zomrela ešte pred dobehnutím do cieľa (Zdroj: thisislondon.co.uk)

LONDÝN - Maratón,ktorý sa v nedeľu konal v britskej metropole, poznačila tragédia. Len niekoľko stoviek metrov pred cieľom skolabovala jedna z účastníčok a napriek okamžitej lekárskej pomoci zomrela.

Claire Squiresová sa rozhodla bežať 42-kilometrový London Marathon kvôli charite. Na svojej stránke krátko predtým napísala: "Ahoj ľudia, ako viete, pobežím londýnsky maratón. Je to nielen skvelá zábava, ale hlavne príležitosť zarobiť peniaze pre moju organizáciu Samaritans. Keď mi každý, koho poznám, pošle päť libier, pomôže to zmeniť životy."

Účasť na podujatí ju však stála život. Neďaleko parku St. James, kúsok pred cieľovou páskou, skolabovala. Zdravotníci ju okamžite začali oživovať, ich snahy ale boli márne. Tridsaťročná žena popoludní zomrela. Jej smrť všetkých šokovala, pretože Claire vyzerala ako chodiaca reklama na zdravie. Príčinu úmrtia by mala objasniť pitva.

Squiresová sa stala desiatym človekom, ktorý pri londýnskom maratóne konajúcom sa od roku 1981, zomrel. Päť z predchádzajúcich úmrtí spôsobila srdcová vada, o ktorej daný bežec nemal ani tušenie. O prípade informoval portál tn.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu