Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nemec šokoval: Za 14 rokov ničnerobenia dostal v práci 745-tisíc eur!

O bizarnom prípade napísal portál welt.de
O bizarnom prípade napísal portál welt.de (Zdroj: welt.de)

MENDEN - O poriadny rozruch sa v Nemecku postaral istý úradník z Mendenu na západe krajiny. V rozlúčkovom e-maile pred nástupom na penziu uviedol, že za predchádzajúcich 14 rokov ničnerobenia v práci dostal 745-tisíc eur, napísal dnes server welt.de.

"Od roku 1998 som bol len prítomný," napísal teraz už bývalý geodet. V elektronickom liste kritizoval fakt, že mu boli úlohy systematicky odoberané a že nakoniec nemal nič na práci. "Takže idem na penziu báječne pripravený," dodal.

Novopečený 65-ročný dôchodca mestu tiež vytkol, že k jednej práci vznikali dvojaké štruktúry, ktoré ju mali na starosti, a že úrad na jeho prácu dokonca prijal nového pracovníka. Voľný priestor, ktorý tak získal, vraj samozrejme dobre využil.

List, ktorý bol určený len pre kolegov, sa ale dostal do médií a senior sa k nemu už nechce vyjadriť. Mendenský starosta Volker Fleige spôsob rozlúčky kritizoval a uviedol, že postráda akúkoľvek česť a slušné správanie. Podľa miestnej tlače sa muž nikdy na podmienky svojho zamestnania nesťažoval.

Pisateľovi kritického e-mailu žiadny postih nehrozí. Fleige uviedol, že mesto proti nemu neplánuje žiadne sankcie. Prípadný záujemca o spomínaný post má ale smolu, pozícia zostane z úsporných dôvodov neobsadená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu