Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kňazi zhadzujú vystrašené deti zo strechy, káže im to chorý rituál!

Dieťa dopadlo na natiahnutú plachtu
Dieťa dopadlo na natiahnutú plachtu (Zdroj: YouTube)

DILLÍ - Každý národ má svoje tradície. Tie, ktoré dodržujú v južnej Indii, sú však, jemne povedané, kontroverzné. Jedna z nich totiž velí kňazom zhadzovať batoľatá zo strechy chrámu. Tento barbarský akt je sprevádzaný hysterickým plačom a nárekom detí.

Mestom Karnataka sa každý rok ozýva detský plač. Dodržiava sa tam totiž otrasný ritál, nad ktorým sa normálnemu človeku pozastavuje rozum. Z výšky približne desiatich metrov tam zhadzujú malé deti. Tento akt im má priniesť šťastie, zdravie a prosperitu, namiesto toho sa však dostaví traumatizujúci zážitok a hystéria.

Chorú tradíciu uplatňujú hinduisti aj moslimovia. Batoľatá, ktoré visia ponad okraj strechy chrámu, drží za ruky a nohy kňaz, ktorý s nimi zúrivo trasie. Na smrť vystrašené ich potom hodí do davu. Dolu na nich čaká napnuté prestieradlo, ktoré drží niekoľko mužov. Akonáhle dieťa bezpečne pristane, dav začne divoko oslavovať.

Občianskym aktivistom sa túto krutosť podarilo minulý rok zakázať. Pred týždňom sa ale spomínaná tradícia zopakovala. "Som úplne šokovaný. Nie je to len záležitosť vlády, musíme poučiť všetkých tých, ktorí sa tohto barbarského zvyku účastnia," povedal Lov Verma z Národnej komisie pre ochranu detských práv. Informáciu priniesol spravodajský portál tn.cz.

Deti zhadzujú zo strechy

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu