Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ďalší požiar na výletnej lodi: Tisíc ľudí nekontrovateľne unáša prúd!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

MANILA - Na výletnej lodi s približne 600 americkými a európskymi turistami na palube došlo dnes v južných Filipínach k požiaru. Oheň už zahasili, najmenej päť členov posádky však utrpelo zranenia, informovali miestne úrady.

Loď Azamara Quest bola na 17-dňovej výletnej plavbe z Hongkongu do Singapuru. Požiar na palube vznikol v noci na dnes, keď smerovala do malajzijského Sandakanu na ostrove Borneo. Oheň podľa správ vyradil z činnosti motory a plavidlo ostalo bez pohonu.

K lodi vyslali záchranné tímy, ktoré by k nej mali doraziť dnes večer, uviedol hovorca filipínskych námorných síl. Filipínska pobrežná stráž dostala správu o piatich zranených členoch posádky, ktorí hasili oheň v strojovni. Loď podľa nej viezla 590 pasažierov a 411 členov posádky.

Lodiarska spoločnosť Azamara Club Cruises, sídliaca na Malte, uviedla, že všetci pasažieri sú v poriadku. Jeden z piatich zranených členov posádky utrpel vážnejšie zranenia a budú ho musieť previezť do nemocnice. Technici už obnovili prevádzku jedného motora, čo umožnilo znova spustiť klimatizáciu a ďalšie služby, pričom pracujú na oprave pohonu. Zvyšnú časť plavby zrušia.

Majiteľom Azamara Club Cruises je spoločnosť Royal Caribbean Cruises Ltd., ktorú tento rok postihlo viacero nehôd. V januári pri stroskotaní výletnej lode Costa Concordia pri pobreží Talianska zahynulo 32 ľudí. Vo februári jej loď Costra Allegra ostala po požiari tri dni bez pohonu v časti Indického oceánu, známej aktivitou pirátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu