Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Zázračná mačka: Sugar prežila pád z 19. poschodia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BOSTON - Záchranári ju označili za "zázračnú mačku". Volá sa Sugar, je celá biela, nepočuje - ale zato mala veľké šťastie, keď tento týždeň prežila pád z okna bytu svojej majiteľky na 19. poschodí výškovej budovy v Bostone, napísal spravodajský server CBS News.

Jej majiteľka Brittany Kirk vraj verí na staré príslovie, podľa ktorého majú mačky deväť životov. "Myslím, že Sugar teraz jeden alebo dva ... a možno osem z nich použila," povedala CBS Kirk, ktorá prežitie svojej mačky zaradila medzi svadobné dary, pretože k pádu došlo len deň pred jej svadbou.

Keď Sugar, ktorá našťastie dopadla na kúsok trávnika a záhonu, vyšetrili záchranári, zistili, že má len malý škrabanec, ale žiadne zlomeniny, žiadne tržné rany a žiadne vážne zranenia. Výšku pádu pritom odhadli na 45 až 60 metrov.

Podľa ich slov majú ale prekvapivo mačky väčšiu šancu prežiť, keď je ich pád z väčšej výšky než deväť poschodí. "Dokážu sa uvoľniť, rozprestrieť do pozície, akú zaberá napríklad veverička pri skoku s roztiahnutými nohami, a to zbrzdí ich pád," povedal CBS záchranár Brian O'Connor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu