Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Policajt sa sám vybral do rómskej štvrte: Dorezali ho a vyhodili z okna!

Neslávne známa štvrť Chanov
Neslávne známa štvrť Chanov (Zdroj: wiki)

BRATISLAVA/MOST - Vyšetrovateľ, ktorý sa vybral do obávanej rómskej štvrte Chanov a nezobral si so sebou posily, takmer prišiel o život. Brutálne ho dobili a vyhodili z okna bytovky.

Muž zákona šiel do okrajovej časti českého mesta Most preto, lebo potreboval získať údaje o hľadaných osobách. Podľa Blesku vošiel do zanedbaného paneláku a vstúpil do jedného z bytov.

Rómskej rodiny sa pýtal na dve dievčatá a ukázal aj ich fotografie. Vedeli vraj o koho ide, ale nemali potuchy, kde sa môžu nachádzať.

Potom došlo ku konfliktu a jeden z mladých Rómov mal policajta brutálne napadnúť. Najprv ho bodol do ruky, porezal na prsiach a potom ho údajne vyhodil z druhého poschodia paneláku. S ťažkými zraneniami ho previezli do nemocnice. Podľa posledných správ je z najhoršieho vonku a z jednotky intenzívnej starostlivosti ho premiestnili na chirurgiu.

Policajti preverujú aj jemnejšiu verziu incidentu, podľa ktorej policajta mladík (15) postrčil a ten potom z okna vypadol. Dom je totiž "vybývaný" a na mnohých miestach chýba zábradlie či okenice. Podľa matky údajného agresora je jej potomok úplne nevinný. Policajt vraj z ich bytu odišiel potom, ako nič nezistil a čo sa s ním stalo potom, to oni už nevedia. V putách skončil okrem mladíka aj starší muž. Dnes plánujú ich výsluch.

Chanov je sídlisko, ktoré vzniklo v 70. a 80. rokoch minulého storočia ako ukážková štvrť pre Rómov zo starých častí mesta aj zo Slovenska. Všetko sa však vymklo z rúk a zanedbaná lokalita s asi 1500 obyvateľmi je dnes považovaná za geto. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu