Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nehoda preťaženého trajektu má už najmenej 142 obetí

Potopený trajekt
Potopený trajekt

DHÁKA - Počet potvrdených obetí nehody trajektu, ktorá sa stala v utorok na bangladéšskej rieke Meghna, v piatok opäť stúpol po tom, ako tamojšia polícia informovala o náleze ďalších troch ľudských tiel.

Tragédia má celkovo na konte už najmenej 142 mŕtvych, konečná bilancia však bude zrejme ešte vyššia, keďže podľa miestnych médií je asi 12 ľudí stále nezvestných. Poschodové plavidlo v čase nehody údajne prepravovalo viac ako 200 pasažierov a členov posádky, z ktorých sa dokázalo zachrániť len niekoľko desiatok.

Trajekt sa potopil v utorok nadránom miestneho času asi 40 kilometrov juhovýchodne od Dháky po tom, ako do neho narazila iná loď. Svedkovia uvádzajú, že preťažené plavidlo kleslo pod hladinu v priebehu niekoľkých minút a väčšina cestujúcich nemala šancu uniknúť. Náraz navyše väčšinu pasažierov prekvapil v spánku.

Podobné nehody sú v Bangladéši pomerne časté, keďže riečna doprava je v krajine mimoriadne využívaná, lode však bývajú preťažované a nespĺňajú požiadavky pre bezpečnú plavbu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu