Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Pri Sicílii uviazol tanker, vrtuľník zachránil celú posádku

Loď Gelso M narazila na skaly pri talianskej Sicílii
Loď Gelso M narazila na skaly pri talianskej Sicílii (Zdroj: SITA)

RÍM - Vrtuľník pobrežnej stráže už vytiahol a previezol do bezpečia všetkých 19 členov posádky talianskeho ropného tankera, ktorý dnes po náraze na útes uviazol pri južnom pobreží ostrova Sicília a jeho strojovňa sa zaplnila vodou. Nehodu spôsobilo zrejme rozbúrené more v zlom počasí.

Talianska pobrežná stráž informovala, že mužov - všetko Talianov - dostala z lode do bezpečia napriek silnému nárazovému vetru a lejaku.

Loď Gelso M s výtlakom 11.000 ton, ktorá narazila na skaly pri talianskej Sicílii, sa naklonila v takom uhle, že nebolo možné spustiť na hladinu záchranné člny a nedokázali sa k nej dostať ani záchranné člny pobrežnej stráže.

Ropný tanker bol prázdny, neviezol žiadnu ropu, preto nehrozilo okamžité znečistenie mora. Nie je ešte presne známe, prečo plavidlo narazilo do útesu, ale Sicília dnes zažívala búrky a bičovali ju lejaky a silný vietor. Stroskotaná loď Gelso M dlhá 127 metrov sa plavila z Benátok a smerovala do sicílskeho prístavu Augusta, kde sa nachádza rafinéria a chemický komplex. Mala tam nabrať náklad ropy, uviazla však na útese pri sicílskom prístavnom meste Syrakúzy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu