Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Za čilské pero by si Klaus najradšej utrhol ruku

Václav Klaus ako kradne pero
Václav Klaus ako kradne pero (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Český prezident Václav Klaus v stredajšom rozhovore pre súkromnú televíziu Nova priznal, že by si za minuloročnú krádež pera počas návštevy Čile najradšej "utrhol ruku".

Podľa svojich slov totiž svojou "hlúpou chybou" na tlačovej konferencii s čilským náprotivkom "nahral na smeč svojim odporcom", no celé dianie okolo toho považuje za "nekonečne" prehnané. Klaus v tradičnom rozhovore na tému udalostí uplynulého roka taktiež vyjadril spokojnosť s fungovaním českej vlády a dodal, že aktuálne nechystá žiadny politický projekt ani návrat do ODS, ktorú pred 20 rokmi sám založil. Vyhlásený euroskeptik, ktorému druhé funkčné obdobie skončí na budúci rok, v rozhovore pre Novu taktiež uviedol, že Grécko by jednoznačne malo opustiť eurozónu.

"Je to nešťastný prípad. Grécko bolo lákané do menovej únie a bolo mu povedané, že to povedie k samým dobrým výsledkom. Iná šanca, aby vystúpilo a malo späť drachmu, nie je. To si bude musieť Brusel priznať: Ako pán Sarkozy, paní Merkelová a ďalší," uviedol Klaus. Inak bude Európa podľa jeho názoru stále posielať do Grécka 110 miliárd eur a s tým vzniknú ďalšie problémy, pretože "nabudúce nebude súhlasiť Slovensko a potom ďalšie krajiny".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu