Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nehoda ako z filmu: Autobus bez vodiča zastavil až nad potokom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRNO - Kuriózna nehoda ako z filmu sa dnes stala v moravskosliezkej obci Bílovec a len vďaka obrovskému šťastiu sa skončila bez zranení. Vodič zaparkoval linkový autobus na stanici a odchádzal. Autobus sa však zrazu pohol, prešiel desiatky metrov, prerazil zábradlie a zostal visieť nad korytom potoka. Naspäť ho vytiahli až hasiči, informoval spravodajský portál iDnes.cz.

 Nehoda v okrese Nový Jičín sa stala o 06.30 h. Príčinou samovoľného pohybu bola zrejme technická chyba bŕzd, pretože údajne bolo počuť rýchly únik vzduchu. Hoci sa po stanici v tú chvíľu pohybovali desiatky ľudí, nikto nestál v ceste veľkému linkovému autobusu Karosa.

Keď vozidlo zastavilo na hrane koryta riečky Bílovka, začalo sa nebezpečne nakláňať. Na miesto boli postupne vyslané tri hasičské jednotky, nakoniec ako posledný aj špeciálny vyslobodzovací Mercedes Bizon a silný automobilový žeriav.

Prípadom sa zaoberajú policajti a zisťujú, či sa autobus dal do pohybu skutočne kvôli technickej chybe, alebo ju urobil vodič. Škodu predbežne vyčíslili na 80.000 českých korún.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu