Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Iracký študent po hádke zastrelil svojho amerického učiteľa

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BAGDAD - Iracký študent dnes v kurdskej oblasti v severnom Iraku po hádke zastrelil svojho amerického učiteľa a potom obrátil zbraň proti sebe. Uviedol to guvernér autonómnej provincie Sulaymaniyah, kde sa incident stal. Študent sa postrelil previezli ho do nemocnice. Podľa zdrojov citovaných agentúrou AP neskôr zomrel.

"Nemôžeme povedať, či má tento incident nejaký politický alebo náboženský kontext, vyšetrovanie pokračuje," povedal guvernér s tým, že ide o bežný kriminálny prípad.

Podľa hovorcu miestnej polície sa incident stal v súkromnej škole v meste Sulaymaniyah. Zabitým je vraj učiteľ telocviku. Strelec má 18 rokov.

Kurdský región na severe krajiny bol ušetrený násilností, ktoré v minulých rokoch zmietali zvyškom krajiny, a je podľa agentúry Reuters jedinou irackou oblasťou, kde bez zvláštnych bezpečnostných opatrení žije a pracuje veľké množstvo cudzincov zo západných krajín.

Washington v decembri po deviatich rokoch od invázie do Iraku a následného zvrhnutia vtedajšieho irackého diktátora Saddáma Husajna stiahol svoje vojenské jednotky z krajiny. V Iraku sa potom s novou silou rozhorelo sektárske násilie a ozbrojené útoky. Iracká vláda v stredu uviedla, že v rokoch 2004 až 2011 si násilnosti v krajine vrátane ozbrojených útokov i vojenských operáciách vyžiadali skoro 70.000 mŕtvych. Tento rok majú podľa agentúry AFP násilné útoky na svedomí už viac ako 200 mŕtvych.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu