Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na Concordii pátrali po nezvestnom plyšákovi!

Filipp bez plyšáka nemohol spať
Filipp bez plyšáka nemohol spať (Zdroj: larena.it)

RÍM - Talianski potápači našli vo vraku obrej výletnej lode Costa Concordia plyšového medvedíka malého chlapca Filippa, ktorý tragédiu prežil. Tomu sa po hračke cnelo a nedokázal bez nej ani zaspať, tvrdí podľa agentúry APA otec, ktorý tiež nehodu pri ostrove Giglio z 13. januára prežil.

Potápači po plyšovom maznáčikovi pátrali napriek tomu, že ešte nenašli 15 nezvestných tiel. Stroskotanie Concordie, na ktorej sa plavilo viac ako 4200 turistov, zatiaľ oficiálne neprežilo 17 osôb.

Chlapec, ktorý pred časom prišiel o matku, už pri evakuácii nestihol do kajuty pre milovaného plyšáka zájsť. Od svojho návratu domov sa mu po medvedíkovi, ktorý bol darčekom od mamičky, cnelo a neustále sa po ňom pýtal.

Čoskoro sa rozbehla pátracia akcia. Otec dieťaťa totiž o strate hračky informoval e-mailom rodinu, ktorá sa ich na Gigliu ujala po stroskotaní Concordia.

Títo ľudia potom e-mail odovzdali miestnemu starostovi Sergiu Ortellimu, ktorý príbeh o stratenom plyšákovi prerozprával záchranárom. Potápači potom s pomocou plánu lode najskôr zistili, že príslušná kajuta sa nachádza v nepotopenej časti plavidla. Vyslaný tím nezvestného medvedíka skutočne našiel a poslali ho chlapcovi do Verony.

Vinníkom uviaznutia Concordie na plytčine je zjavne kapitán Francesco Schettino, ktorý plavidlo odklonil z bezpečnej cesty a navyše pri evakuácii opustil loď medzi prvými. Čelí okrem iného obvineniam z mnohonásobného zabitia z nedbanlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu