Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Maďarské aerolinky skrachovali: Zasiahne to tisícky Slovákov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUDAPEŠŤ - Maďarský letecký prepravca Malév sa dostal pod ochranu pred veriteľmi a vláda vymenovala správcu, ktorý bude rozhodovať o ďalších finančných operáciách. Vo štvrtok o tom informovalo maďarské ministerstvo rozvoja. Toto rozhodnutie prišlo po tom, čo Európska

Komisia prikázala aerolíniám vrátiť štátnu pomoc, ktorú od Maďarska firma dostala v rokoch 2007 až 2010. Počas tohto obdobia získala firma rozličnú štátnu pomoc v celkovej výške 38 mld. maďarských forintov (HUF). Je to suma, ktorá sa rovná celkovým príjmom spoločnosti v roku 2010. Maďarská vláda uviedla, že aerolínie nemôžu bez súhlasu správcu ďalej vykonávať platby. "Súhlas správcu závisí od toho, či sú tieto platby nevyhnutné pre zabezpečenie základných funkcií prepravcu a pokračovanie podnikania obvyklým spôsobom," informovalo ministerstvo.

Manažment spoločnosti by mal do piatku vypracovať plán pre likviditu spoločnosti. V pondelok maďarská vláda označila Malév za strategicky dôležitú spoločnosť a vďaka tomuto statusu na ňu veritelia nemôžu podať návrh na vyhlásenie konkurzu. Malév celkovo zamestnáva 2600 ľudí a v roku 2010 vykázal stratu 24,6 mld. HUF.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu