Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Toto je najväčší pirát všetkých čias: 201 cm, 162 kg, 55 rokov za mrežami

Kim Dotcom Schmitz
Kim Dotcom Schmitz

WELLINGTON - Luxusné autá, jachty, sexy dievčatá, divoké párty, milióny na účtoch, falošné identity, pasy na iné mená - tak to je najväčší internetový pirát všetkých čias. Kima Dotcoma Schmitza zatkli na Novom Zélande a hrozí mu až 55 rokov za mrežami. Zostáva vo väzbe, pretože hrozí, že ujde. "Neutečie, veď je neprehliadnuteľný," tvrdil jeho právnik. Márne.

Sobotňajšom ránom (novozélandského času) skončilo pre Kima nebo na zemi a začalo peklo. Tento okamih sa dá vyjadriť aj v číslach. Tu je pár údajov, ktoré zachytávajú zadržanie Kima Dotcoma. Bolo

6:45 ráno, keď polícia vrazila do domu. Schmitz sa zabarikádoval v bezpečnostnej izbe, ktorý nadväzoval na jeho spálňu a ozbrojil sa brokovnicou so spilovanou hlavňou.

37 rokov mal, keď ho polícia zatkla skoro ráno po narodeninovej oslave. Zrejme tušila, že Dotcom bude párty tak trochu mimo prevádzku.

76 policajtov bolo zapojených do akcie.

201 centimetrov meria.

162 kilogramov váži. Preto sa podľa Kimovho obhajcu nemôže stať, že by ho niekto na letisku prehliadol, keby chcel náhodou utiecť z krajiny. Tým argumentoval na súde, ktorý rozhodoval o jeho väzbe. Sudca bol ale našťastie pri zmysloch. Majiteľ niekoľkých lietadiel by bežnou linkou utekal asi sotva.

2 občianstvá, ktoré Dotcom má. V Nemecku sa narodil ako Kim Schmitz, pas má aj fínsky. Nad jeho sídlom viala fínska vlajka. Trvalé bydlisko má však na Novom Zélande a v Hong Kongu.

2005 je rok, kedy založil stránku Megaupload.com. Kvôli nej prišli filmové a hudobné spoločnosti o milióny dolárov a vďaka nej mali ľudia z celého sveta prístup zdarma k hudbe a filmom.

8890 eur platil mesačne za izbu v hotelovej izbe v Hong Kongu, kde bola hlavná kancelária Megaupload.

2 milióny eur je hodnota áut, ktoré polícia Kimovi pri razii zabavila. Medzi úlovkami sa nachádzali najluxusnejšie mercedesy, ružový Cadillac z roku 1959 či Rolls-Royce Phantom Coupé v cene približne 300-tisíc eur. ŠPZ-tky na jeho autách niesli nápisy ako napríklad Boh, Mafia, Hacker, Vinný, Polícia alebo Kimcom.

150 miliónov užívateľov malo na stránkach Megaupload registrovaný účet.

19 miliónov eur má hodnotu Schmitzovo rozľahlé sídlo v novozélandskom Coatesville. Je to jedno z najdrahších obydlí na ostrovoch. Príjazdovú cestu lemujú palmy. Rozľahlý pozemok strážia sochy žiráf, ktoré stoja na vŕšku.

34 miliónov eur zarobil Kim len za minulý rok.

84 miliónov eur registrovaní užívatelia Megaupload za posledných päť rokov naliali na účty Doctoma prostredníctvom internetového platobného portálu PayPal.

147 miliónov eur - táto suma predstavuje celkovú hodnotu majetku počítačového piráta a jeho zamestnancov. Zahŕňa autá, nehnuteľnosti, lietadlá, bankové účty, umelecké predmety alebo obrie televízne obrazovky.

370 miliónov eur - na toľko sa odhaduje škoda, ktorú Megaupload spôsobil nahrávacím a filmovým spoločnostiam.

55 rokov vo väzení hrozí Kimovi za všetky jeho zločiny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu