Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Veľvyslanca S.Kórey chytili v Nemecku: Chytal ryby bez povolenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Nemecká polícia prichytila nového severokórejského veľvyslanca, ako bez povolenia chytá ryby v berlínskej rieke Havel. Informovali o tom dnes nemecké úrady.

Hovorca ministerstva zahraničných vecí Martin Schäfer oznámil, že veľvyslanec Ri Si Hong má diplomatickú imunitu, ktorá ho chráni pred trestom. Podľa neho však veľvyslanec bude mať ponaučenie z článkov na titulných stránkach bulvárnych novín, ktoré napísali, že "rybolov v Nemecku je veľmi prísne regulovaná činnosť".

Polícia uviedla, že incident sa stal v nedeľu 15. januára na brehu rieky Havel (Havola) v juhozápadnej časti Berlína. Podozrivý - ktorého polícia nemenovala - priznal, že loví ryby bez povolenia. Denník Berliner Morgenpost napísal, že prichytený muž sa polícii ospravedlnil, usmial sa, povedal, že je severokórejský ambasádor - a v rybačke pokračoval. Porušenie predpisov pre lov rýb sa zväčša trestá pokutou, ale niekedy aj dvoma rokmi väzenia.

Hovorca policajných odborov pre Berliner Morgenpost uviedol: "Diplomati by mali byť vzorom. Ľudia nechápu, prečo by sa im mali trestné činy odpúšťať." Ri Si Hong je veľvyslancom Severnej Kórey v Nemecku od vlaňajšieho septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu