Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Čierny rekord v Belgicku: Sto samovrážd na koľajniciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Samovraždy boli v roku 2011 na prvom mieste zo všetkých príčin úmrtí na belgických železniciach, uviedol dnes belgický denník Le Soir s odvolaním sa na údaje spoločnosti Infrabel, ktorá spravuje sústavu železničných tratí.

 Rok 2011 bol rekordným, čo sa týka počtu samovrážd a pokusov o samovraždu na belgických železničných tratiach. Od roku 2006 ich počet klesal, avšak vlani došlo na železničných tratiach k 101 samovraždám a 73 pokusom o samovraždu. Podľa belgickej tlače je to nárast o 21 percent voči roku 2010, keď došlo k 84 samovraždám a 59 pokusom o skoncovanie so životom.

Najvyšší počet tragických udalostí sa odohral vo flámskej časti Belgicka - 72 percent zo všetkých prípadov. "Odborníci tvrdia, že v 70 percentách prípadov pri pokuse o samovraždu, tieto pokusy zlyhali kvôli rôznym prekážkam," povedal pre médiá hovorca spoločnosti Infrabel Arnaud Reymann.

Infrabel spravuje okolo 3500 kilometrov belgických železničných tratí a podľa stanoviska spoločnosti je nemožné sledovať celý tento úsek. Infrabel investuje do bezpečnostných opatrení vo forme plotov, bariér a iných ochranných prvkov predovšetkým v mestskom prostredí, kde koľajnice križujú mestskú dopravnú infraštruktúru.

Podľa údajov Európskej agentúry pre železničnú dopravu sú samovraždy na koľajniciach najčastejšou príčinou úmrtí aj na celoeurópskej úrovni. V roku 2010 prišlo takýmto spôsobom o život 2750 Európanov, pričom dopravné nehody si v tomto roku vyžiadali 362 obetí.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu