Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Miliónový prsteň zabudla na záchode, ponúka mastnú odmenu!

Caroline Gruosi-Scheufele, spoluprezidentka firmy Chopard
Caroline Gruosi-Scheufele, spoluprezidentka firmy Chopard (Zdroj: SITA)

HONKONG - Hongkonská polícia dnes oznámila, že vyšetruje krádež smaragdového prsteňa v hodnote presahujúcej milión eur, ktorý jeho majiteľka zabudla na toalete hotela Four Seasons v Hongkongu. Podľa nepotvrdených správ prsteň patril umeleckej riaditeľke švajčiarskej klenotníckej firmy Chopard. Informovala o tom dnes agentúra AFP.

"Istá cudzinka nechala na toaletách na štvrtom poschodí hotela Four Seasons v Hongkongu smaragdový prsteň v hodnote 12 miliónov hongkonských dolárov (1,2 milióna eur)," uviedla hovorkyňa hongkongskej polície. "O pár minút neskôr sa po prsteň vrátila, ale už bol preč," dodala.

Magazín South China Morning Post citoval nemenovanú zamestnankyňu spoločnosti Chopard, podľa ktorej šperk patril Caroline Gruosiovej-Scheufeleovej, spoluprezidentke tejto firmy, ktorá sa orientuje na luxusné šperkové hodinky, šperky a doplnky. Gruosiová-Scheufeleová prišla do Hongkongu pri príležitosti otvorenia nového obchodu firmy.

Polícia túto informáciu odmietla potvrdiť, oznámila však, že obeť krádeže ponúkla za vrátenie prsteňa odmenu vo výške 500 tisíc hongkonských dolárov (50 tisíc eur). Klenot zmizol vlani 8. septembra okolo 23:30 hodín, ale prípad bol zverejnený až dnes.

Prsteň je osadený smaragdom vážiacim 16,83 karátu, ktorý obklopujú dva diamanty o váhe 1,15 a 1,29 karátu. Dookola je ďalších 674 malých drahokamov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu