Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Rekordné mrazy v Grécku: Mínus 24 stupňov a zavreté školy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ATÉNY - Na rekordných 24 stupňov Celzia pod nulou klesla v noci nadnes ortuť teplomerov v okolí severogréckeho mestečka Florina. Ide o najnižšiu teplotu, ktorú v tomto regióne namerali od začiatku meraní, informoval grécky meteorologický úrad.

Extrémna zima si vynútila dnes uzavretie škôl vo väčšine lokalít na severe krajiny, v ktorej sa v najbližších dvoch dňoch očakávajú celodenné mrazy. Aj dnes v poludňajších hodinách miestneho času teplota v okolí Floriny nevystúpila vyššie ako na - 13 stupňov Celzia. Jeden z miestnych pedagógov Vangelis Kaparos pre nemeckú tlačovú agentúru DPA telefonicky poznamenal: Je to tu ako na Severnom póle.

Miestne úrady vyzvali občanov, aby sa vyhýbali komunikáciám pokryté značnou vrstvou ľadu. Podľa informácií miestnych občanov zasiahlo sneženie aj ostrovy Thasos a Limnos v severnej časti Egejského mora. Končiare sú tu posypané snehom a je tu mrazivo, uviedol pre grécky rozhlas jeden z tamojších obyvateľov.

Pomerne chladno bolo však aj na ostrovoch v Iónskom mori, ba aj v južnej časti Egejského mora, vrátane Kréty a Rodosu, kde sa teploty pod hranicou 10 stupňov Celzia považujú už za veľmi chladné počasie. Za netypickým počasím v Grécku je studený front, ktorý sa do oblasti presunul zo strednej Európy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu