Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Putinov vyzývateľ Prochorov chce zaviesť spoločnú menu s EÚ

Michail Prochorov
Michail Prochorov

MOSKVA - Ruský miliardár Michail Prochorov, ktorý plánuje kandidovať v marcových prezidentských voľbách, vyhlásil, že v prípade zvolenia za prezidenta Ruska bude presadzovať zavedenie spoločnej meny s Európskou úniou.

Prochorov, ktorého majetok sa odhaduje na približne 15 miliónov eur, vo štvrtkovom vyhlásení bližšie nekonkretizoval svoj návrh o "spoločnej svetovej mene, založenej na eure a rubli".

Štyridsaťšesťročný nádejný politik ďalej povedal, že by zabezpečil rozpustil parlament, ktorý vzišiel tento mesiac z podľa neho zmanipulovaných volieb. Voľby by zopakoval v decembri budúceho roka.

Prochorov nedávno avizoval, že jeho prvým krokom v prípade zvolenia by bolo omilostenie uväzneného bývalého ropného magnáta Michaila Chodorkovského. Prochorov by podľa vlastných slov tiež zmiernil volebnú legislatívu a skrátil funkčné obdobie prezidenta.

Podľa rebríčka časopisu Forbes je Prochorov tretím najbohatším Rusom. V zahraničí sa stal známym najmä ako majiteľ amerického profesionálneho basketbalového tímu New Jersey Nets, informovala agentúra AP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu