Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Policajti odignorovali okradnutého muža, pokúsil sa upáliť

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

ALŽÍR - Alžírske mesto Vargala sa stalo v stredu dejiskom dramatického incidentu, keď sa na miestnej policajnej stanici pokúsil upáliť mladý muž.

Ako informoval koordinátor alžírskeho Národného výboru pre ochranu práv nezamestnaných Tahar Belabes, ktorého vo štvrtok citovala tlačová agentúra AFP, 25-ročný Alžírčan chcel týmto spôsobom upozorniť na svoju bezmocnosť po tom, ako chcel nahlásiť krádež svojho mopedu, službukonajúci policajt však oznámenie odmietol zapísať. Horiaceho muža sa podľa neho podarilo uhasiť a s ťažkými popáleninami ho previezli do nemocnice v Alžíri, kde momentálne leží v kóme.

Mesto Vargala sa nachádza približne 570 kilometrov juhovýchodne od Alžíru. Podobné pokusy o samovraždu so sociálnym podtextom sa v krajine rozšírili po vypuknutí revolučnej vlny známej ako Arabská jar, ktorá sa začala decembrovým samoupálením mladého predavača zeleniny v susednom Tunisku. Alžírska tlač informovala o niekoľkých desiatkach takýchto prípadov, koľko ľudí však takýmto spôsobom prišlo o život, nie je známe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu