Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nový tenisky Nike spôsobili nákupné šialenstvo

Tenisky Air Jordan Zobraziť galériu (6)
Tenisky Air Jordan (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Políciu v niekoľkých mestách v Spojených štátoch povolali v piatok do obchodov, aby urobila poriadok s nezvládnuteľnými nakupujúcimi zákazníkmi, ktorí si prišli kúpiť novú športovú obuv, tenisky Air Jordan značky Nike.

V meste Charlotte (štát Severná Karolína), v Indianapolise (štát Indiana) a Omahe (štát Nebraska) sa davy ľudí tlačili, bili a dokonca vtrhli do predajní, kde si chceli kúpiť čierno-bielu obuv Air Jordan 11 Retro Concords, ktorá sa dnes dostala do predaja.
      
"Veľký dav tínedžerov sa pokúšal dostať do obchodu," uviedol policajný hovorca v Indianapolise. Spresnil ešte, že ich bolo približne 300. Polícia musela dnes ráno riešiť takéto incidenty v troch obchodoch v meste.
      
Televízia v Indianapolise napríklad odvysielala zábery, ako sa mladí ľudia vtlačili do obchodu a bežali k regálom, pričom niektorí stratili topánky či bundy. Nikto však nebol zatknutý ani zranený, dodal policajný hovorca.
      
V predajni v Omahe začali ľudia do seba strkať a dokonca vznikli bitky. Nikto neutrpel zranenia a polícia takisto nikoho nezatkla.
      
V troch obchodoch v meste Charlotte si situácia tiež vyžiadala zásah polície, jeden človek bol zatknutý.
      
Pár tejto obuvi sa podľa webovej stránky Nike predáva za 180 dolárov (138 eur), ale na stránke eBay už niekto dal ponuku 605 dolárov (463 eur).
      
Internetový magazín o teniskách KicksOnFire.com označil túto obuv za "teniskovú vychytávku roka".


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu