Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Sneženie v Grécku ochromilo dopravu a spôsobilo výpadky elektriny

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ATÉNY - Stovky motoristov uviazli dnes na gréckych cestách v neobvykle chladnom počasí, ktoré spolu so snežením a silným vetrom zasiahlo strednú a severnú časť krajiny.

Záchranári pomáhali vyše 1000 cestujúcim v autách, ktoré uviazli na diaľnici Egnatia A2 pri mestách Kozani a Grevana. Stovky ľudí však stále čakali na pomoc vo svojich vozidlách. Úrady zriadili v školách prechodné ubytovne, kde našli útočisko tí, ktorí by inak museli prenocovať v autách. Kilometrové kolóny boli na diaľnici pri meste Lamia v strednej časti Grécka, kde na tamojšie pomery mohutne nasnežilo.

Autá, zväčša nevybavené zimnými pneumatikami, sa pohybovali slimačím tempom. Tí, ktorí mali snehové reťaze, si ich nasadzovali pri krajniciach alebo na odpočívadlách. Dodávky elektrickej energie boli odstavené v 15 obciach v okolí mesta Konitsa. Školy v mestách Kastoria, Grevana, Florina a Kozani pre zlé počasie zatvorili. Náhly pokles teplôt a sneženie zasiahli Grécko už v stredu večer, v čase, keď sa na vianočné sviatky presúvajú desaťtis

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu