Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bulvárne noviny odpočúvali 800 ľudí!

Šéfredaktor novín News of the World Colin Myler
Šéfredaktor novín News of the World Colin Myler

LONDÝN - Britská polícia dnes oznámila, že ľudí, ktorých telefóny odpočúvali novinári z bulvárneho týždenníka News of the World, je celkovo približne 800.

Londýnska polícia nazývaná aj Scotland Yard uviedla, že vyšetrovatelia sa rozprávali s 2037 ľuďmi, z ktorých "803 sa stalo obeťami" odpočúvania. Ich mená sa totiž objavili v poznámkach, zhabaných súkromnému detektívovi, ktorý pracoval pre dnes už neexistujúci nedeľník News of the World.

Polícia vyjadrila istotu, že jej príslušníci sa osobne skontaktovali so všetkými ľuďmi, ktorým týždenník prenikol - alebo pravdepodobne prenikol - do odkazovej schránky mobilného telefónu.

Scotland Yard ďalej uviedol, že je ešte množstvo ľudí, s ktorými sa musí rozprávať. Boli totiž identifikovaní ako možné ciele, ale pravdepodobne sa im do telefónov nakoniec nenabúrali.

V rámci vyšetrovania britského škandálu s odpočúvaním telefónov bolo dosiaľ zatknutých vyše desať novinárov týždenníka News of the World, ktorý patril vplyvnému mediálnemu magnátovi Rupertovi Murdochovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu