Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tri dni trčal v snehových závejoch: Schudol 7 kíl a smrť porazil pivom!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NOME - Zmrznuté pivo možno zachránilo život Američanovi, ktorý na západe Aljašky zapadol s autom v závejoch a v mrazoch až mínus 17 stupňov musel prečkať takmer tri dni, než prišla pomoc. O prípade včera informoval denník The Daily Telegraph.

Clifton Vial sa vydal na výlet, vraj aby preskúmal, ako ďaleko na sever sa môže dostať po ceste. Keď bol asi 65 kilometrov od svojho domova v meste Nome na aljašskom pobreží, zastihla ho silná snehová búrka. Vozidlo sa mu nepodarilo vyhrabať, a pretože jeho mobilný telefón nemal signál, nezostalo mu nič iné, ako sa pokúsiť počkať v aute, kým sa mu nedostane pomoci.

Situáciu mu navyše sťažovali nielen mrazivé teploty a absencia teplého oblečenia, ale aj nedostatok potravín. Snažil sa preto zahriať, ako mohol, a kalórie doplňoval z plechoviek zmrznutého piva, ktoré mal našťastie vo vozidle. Aj napriek tak výživnej strave, ale vraj počas 60 hodín, kedy bol sám v aute, schudol viac ako sedem kilogramov a začínal halucinovať.

Zachránili ho až pátracie čaty zložené z hasičov aj dobrovoľníkov, ktoré oblasť začali prehľadávať, keď v utorok neprišiel do práce.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu