Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na univerzite prednášala matematiku, doma varila pervitín!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BOSTON - Istú americkú profesorku matematiky obvinila polícia z prevádzkovania laboratória na výrobu pervitínu. Sedemdesiatpäťročná Irina Kristy podľa vyšetrovateľov vyrábala drogy vo svojom dome v Bostone spolu s jej 29-ročným synom Grigorym Genkinom.

Ten čelí rovnakým obvineniam ako jeho matka, ktorá viac než 20 rokov prednáša matematiku na Bostonskej univerzite a tiež na Suffolk University. Dvojicu zatkli po tom, čo ich dom v novembri prehľadali policajti, ktorí v ňom objavili veľké množstvo nebezpečných chemických látok. Ich dom sa pritom nachádza iba 150 metrov od radnice a základnej školy.

Tento prípad čiastočne pripomína dej seriálu Breaking Bad (2008), v ktorom herec Bryan Cranston stvárňuje stredoškolského učiteľa chémie Waltera Whitea. Ten sa po tom, čo mu diagnostikujú rakovinu pľúc v pokročilom štádiu, rozhodne vyrábať a predávať pervitín, aby stihol pred smrťou zarobiť dostatok peňazí pre svoju manželku a deti.

Cranston za túto úlohu získal už tri ceny Emmy, pričom rovnaké ocenenie dostal aj Aaron Paul za postavu bývalého študenta Jesseho Pinkmana, ktorý Whiteovi pomáha. Informácie pochádzajú z webovej stránky www.hollywoodreporter.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu