Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Starenka obviňuje letisko JFK z ponižujúcej osobnej prehliadky

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Američanka vo veku 85 rokov uviedla pre agentúru Associated Press, že pri ponižujúcej osobnej prehliadke na letisku J.F. Kennedyho v New Yorku utrpela zranenie.

Leonora Zimmermanová požiadala pracovníkov letiska o osobnú prehliadku pohmatom. Chcela sa tak vyhnúť letiskovému skeneru v obave, že by mohol reagovať s jej srdcovým defibrilátorom. Babička tvrdí, že v miestnosti určenej na osobné prehliadky jej pracovníčka letiska kázala vyzliecť sa. Letisko, kde sa mal údajný prípad stať, však tieto obvinenia odmieta.

"Som na vozíčku, som zhrbená a vážim 50 kilogramov. Vyzerám snáď ako teroristka?" pýta sa Ziemmermanová, ktorá kvôli komplikáciám s prehliadkou zmeškala svoj let. "Robím si obavy o moje srdce, preto nechcem prechádzať cez tie veci (letiskové skenery - pozn.)," vysvetlila babička s tým, že nikdy predtým nemala problémy pri prehliadke pohmatom. Úrad pre bezpečnosť dopravy (TSA) sa bráni, že nič podobné sa nestalo. "Je nám ľúto, že cestujúca má pocit, že prežila pri prehliadke nepríjemnú situáciu. Súčasťou protokolu TSA však nie sú osobné prehliadky, pri ktorých sa musí pasažier vyzliecť, a v tomto prípade sa nič také ani nekonalo," píše sa v reakcii TSA.

Zimmermanová tiež tvrdí, že počas ponižujúceho procesu si narazila píšťalu. To u nej vyvolalo silné krvácanie kvôli liekom, ktoré berie na riedenie krvi. Pasažierku ošetril privolaný zdravotník. "Neviem, prečo si vybrali práve mňa," dodáva. Inštitúcia sa bráni, že prehliadky sú vykonávané tak, aby rešpektovali dôstojnosť a súkromie cestujúceho. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu