Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Šialený štart vianočných nákupov: Strkanice, potyčky a streľba!

Začiatok vianočnej nákupnej sezóny v USA Zobraziť galériu (7)
Začiatok vianočnej nákupnej sezóny v USA (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Tradičný štart vianočnej nákupnej sezóny v Spojených štátoch poznačili v piatok výtržnosti zákazníkov, ktorí sa v honbe za akciovým tovarom uchýlili k násiliu.

Videozáznamy s násilnými incidentmi v amerických obchodoch sa bleskovo rozšírili po internete a vyvolali medzinárodné pobúrenie a otázniky nad morálnym stavom súčasného ľudstva.
      
V oblasti kalifornského Los Angeles utrpelo zranenia asi 20 ľudí, keď zákazníčka v obchodnom dome Walmart použila paprikový sprej, aby predbehla ostatných a zmocnila sa zlacnených hracích konzol.

V kalifornskom San Leandro sa dokonca strieľalo, keď si banda zlodejov počkala na zákazníkov smerujúcich s nákupom na parkovisko. Jeden kupujúci bol postrelený, ale ostatní sa nečakane zločincom postavili a tovar ubránili. Útočníkov potom zatkla privolaná polícia.
      
Potýčky, pri ktorých došlo k zraneniam, zaznamenali podľa agentúry Reuters v najmenej deviatich obchodoch siete Walmart po celej krajine.
      
Ľudia v nákupných centrách do seba strkali, kričali a bezohľadne sa drali za akciovým tovarom. Senzáciou na serveri YouTube sa stalo video, zachytávajúce šarvátku rozvášnených zákazníkov o lacné uteráky v štáte Michigan.
      
Vianočná nákupná sezóna sa v USA tradične otvára v tzv. čierny piatok, ktorý nasleduje hneď po Dni vďakyvzdania. Niektoré obchody sa otvárajú úderom prvej rannej hodiny. Zvyčajne sa pred nimi tlačia davy zákazníkov.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu