Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Absolútny hrdina: Pilot pristál s prasknutou cievou v mozgu!

ilustračné foto
ilustračné foto

LONDÝN/BRATISLAVA - Pilot Dani Minnie (43), ktorý počas letu čiastočne ochrnul kvôli krvácaniu do mozgu, dokázal napriek zdravotným problémom bezpečne so svojím strojom pristáť. Na trase z Bloemfonteinu do Johannesburgu v Južnej Afrike utrpel masívnu aneuryzmu, začal zvracať a znecitlivela mu ľavá strana tela.

Minnie požiadal riadiaceho letovej prevádzky o povolenie na návrat a uviedol, že sa "necíti dobre". "Všetci si uvedomili, že sa deje niečo zlé, keď Minnie začal znieť zmätene. Napriek tomu sa mu podarilo perfektné pristátie," napísali miestne média.

Na letisku ho už čakala jeho manželka. "Keď Odette prišla na letisko, môj brat ju schmatol za ruku, pobozkal ju a povedal jej,  že ju miluje," povedal pilotov brat Jannie.

Záchranári pred prevozom do nemocnice museli najprv Minnieho vytiahnuť z kokpitu jeho cessny. Cestou však stratil vedomie a 24 hodín po prijatí na jednotku intenzívnej starostlivosti lekári deklarovali mozgovú smrť. O dva dni neskôr zomrel.

Podľa leteckého experta na bezpečnosť Ernesta Claassona bol Minnie "absolútny hrdina". "Keď vezmeme do úvahy všetky okolnosti, išlo o fenomenálny výkon," uviedol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu