Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nemci chcú mať voňavé Vianoce- podarujú parfum alebo kozmetiku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DUSSELDORF - Počas tohtoročných Vianoc nebude v nemeckých domácnostiach rozvoniavať len pečivo, až 44 percent Nemcov plánuje ako darček pod stromček parfum alebo kozmetiku.

Poukážky na nákup tovaru, ktoré sa vlani v Nemecku dostali na prvé miesto medzi darčekmi, tak spadli na druhú priečku. Plánuje ich podarovať len 36 percent, vyplýva z ankety spoločnosti Deloitte, dnes zverejnenej v Düsseldorfe.

"Trojkou" medzi darčekmi bude čokoláda, na štvrtom mieste sa umiestnili knihy. Avšak knihy sú skôr vianočným želaním ako plánovaným darčekom - pod stromčekom by niečo na čítanie chcela mať viac ako polovica opýtaných.

V priemere chce každý Nemec nakúpiť darčeky za 286 eur, čo bolo o 4,8 percenta viac ako vlani. Plánované výdavky sa tak zvýšia napriek tomu, že si vyše 50 percent respondentov robilo starosti kvôli celkovému vývoju ekonomiky.

Podľa spoločnosti Deloitte stúpne celkový vianočný rozpočet na jednu osobu o 4,3 percenta - na 449 eur. Ľudia chcú na sviatky míňať na darčeky, jedlo a sociálne aktivity. Iné prieskumy však hovoria o poklese výdavkov v porovnaní s minulým rokom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu