Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Tragická hromadná zrážka v Británii: Príčinou mohol byť ohňostroj!

Tragédia si vyžiadala 7 obetí Zobraziť galériu (4)
Tragédia si vyžiadala 7 obetí (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Sedem mŕtvych, 51 zranených a veľké materiálne škody, to je konečná bilancia hromadnej zrážky 34 vozidiel, ku ktorej došlo v piatok večer na diaľnici M5 na západe Anglicka. Potvrdila to dnes britská polícia, ktorej obavy zo zvýšenia počtu obetí sa nenaplnili. Viacero hospitalizovaných zranených sa však nachádza vo vážnom stave.

 Väčšina do nehody involvovaných vozidiel po kolízii vzplanula, takže záchranári mali mimoriadne ťažkú úlohu vyslobodzovať z vrakov zakliesnených, zranených ľudí. Potrvá ešte dlhý čas, kým sa s týmto zážitkom psychologicky vyrovnajú. Plamene tu po explózii dvoch kamiónov siahali údajne až do výšky desiatich metrov a rýchlo sa šírili. Práce na mieste nešťastia pokračovali aj dnes.

Inkriminovaný úsek diaľnice pri Tauntone v grófstve Somerset zostáva v smere na sever uzavretý. Dopravu na ňom obnovia podľa aktualizovaných informácií britskej polície najskôr v pondelok ráno.

Príčiny tragickej nehody sú stále nejasné. Očití svedkovia však informovali, že v čase nehody panovala hmla v oblasti, v ktorej predtým asi hodinu intenzívne pršalo. Navyše je predmetom vyšetrovania, či niektorí z vodičov neprekročili povolenú maximálnu rýchlosť alebo ich pozornosť priveľmi neupútal ohňostroj, ktorý sa v tom čase konal v oblasti z iniciatívy istého rugbyového klubu.

S určitosťou ide o jednu z najtragickejších cestných dopravných nehôd v histórii Veľkej Británie a najtragickejšiu za ostatných 20 rokov.

 

 

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu