Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Českí odborári chystajú protest, obmedzí dopravu v Prahe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

PRAHA - Plánovaná sobotňajšia demonštrácia českej iniciatívy ProAlt a odborárov proti vládnym reformám obmedzí od 14.00 do 17.00 dopravu v pražských uliciach, informoval vo štvrtok agentúru Mediafax magistrát. Organizátori očakávajú účasť 5000 ľudí.

"Je to riadne ohlásená akcia. Zhromaždenie sa začne na námestí Republiky a potom protestujúci vyrazia na Malostranské námestie," povedala hovorkyňa magistrátu Tereza Krásenská. Magistrát predpokladá, že sa zastaví predovšetkým električková doprava, sprievod by nemal spôsobiť vážnejšie dopravné komplikácie."

Spoločná demonštrácia občianskych iniciatív a odborov s názvom Zbavme sa tejto vlády ukáže podľa odborárskeho predáka Jaroslava Zavadila prebudenosť ľudí. "Ak sú ľudia nahnevaní, mali by sa sami prejaviť. Ak neprídu, tak to skutočne znamená, že sú leniví a spia," povedal Zavadil.

Protivládny protest podporujú okrem odborov aj Národná rada zdravotne postihnutých, Rada seniorov, Iniciatíva za občiansku zmenu, Ekumenická akadémia, Verejnosť proti korupcii a Česká ženská loby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu