Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pri nehode na leteckej prehliadke zahynul pilot

Ilustračné Foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné Foto

PEKING- Pilot čínskej stíhačky zahynul po tom, ako sa jeho lietadlo zrútilo na zem počas leteckej šou pri stredočínskom meste Si-an. Oznámili to dnes miestne úrady.

Zábery štátnej televízie zachytávajú, ako sa stíhací bombardér JH-7 zrútil v piatok do poľa a zachvátili ho plamene asi dva kilometre od najbližších divákov. Jeden z pilotov dvojmiestneho stroja sa stihol katapultovať, druhý padák na záberoch nevidno.

Predstaviteľ miestnej leteckej základne dnes na leteckej prehliadke oznámil smrť pilota a požiadal účastníkov o minútu ticha, informovala oficiálna tlačová agentúra Sinchua. Pilot, ktorý sa katapultoval, utrpel len menšie zranenia.

Havária je predmetom vyšetrovania a nie je jasné, či jej príčinou boli technické problémy alebo chyba pilota. Čína len zriedkavo zverejňuje informácie o vojenských nehodách, k zrúteniu lietadla však tentoraz došlo pred očami verejnosti a zábery havárie sa rýchlo rozšírili na internete, preto ju nemohla utajiť, konštatovala tlačová agentúra Associated Press.

 

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu