Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Starenka (76) sa "rútila" rýchlosťou 15 km/hod, za ňou bežal policajt!

Caroline za volantom svojho Fordu
Caroline za volantom svojho Fordu

LONDÝN - Sedemdesiatšesťročná dôchodkyňa sa zaradila medzi pirátov ciest, keď začala naháňačku s policajtmi. Extrémne pomalou rýchlosťou, ktorá nepresiahla 30 kilometrov za hodinu, statočne unikala asi 45 kilometrov, kým jej na okno nezaklopal policajt, ktorý bežal za jej autom.

Osemnásobná prababička z Gide Parku na predmestí Londýna, Caroline Turnerová, na seba upozornila, keď v utorok okolo šiestej hodiny podvečer vošla na kruhovom objazde v dedine Weeley do protismeru.

Policajná hliadka na to okamžite zareagovala výstražnými modrými svetlami. Starenka ich však ignorovala a  pokračovala v ceste domov. Ďalších 13 kilometrov potom "upaľovala" rýchlosťou pohybujúcou sa medzi 15 a 30 kilometrami za hodinu s policajtmi za chrbtom.

Keď okolo jej auta vytvorili policajné hliadky pomaly sa pohybujúcu výstražnú kolónu, jeden z policajtov nakoniec vystúpil z neoznačeného policajného vozidla a chvíľku bežal za Turnerovej autom. Potom zaklopal na okienko a osobne babku vyzval, aby zastavila pri krajnici.

"Prečo? Čo som urobila?, " pýtala sa dôchodkyňa. Policajt jej vysvetlil, že jej konanie je absolútne neprijateľné. Ona ho však odzbrojila suverénnou odpoveďou: "Nemáme o čom diskutovať. Idem domov. "

Turnerová musela stráviť noc v policajnej cele, pretože sa muži zákona obávali, že by jej konanie mohlo spôsobiť smrteľnú dopravnú nehodu. Na ďalší deň nakoniec priznala, že riadila nesústredená a bez ohľadu k okoliu.

Barry Wheatcroft, predseda zmierovacieho súdu, odobral vodičke vodičský preukaz na jeden rok a udelil jej pokutu 100 libier (115 eur). Zároveň jej prikázal, aby zaplatila všetky výdavky v rovnakej výške.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu