Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Berlusconi: Byť premiérom je pre mňa obrovskou obetou

Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi (Zdroj: SITA)

RÍM - Taliansky premiér Silvio Berlusconi svojim stúpencom v piatok povedal, že byť premiérom je pre neho "obetou," ktorú je však schopný zniesť len preto, že mu záleží na osude svojej krajiny. Narážal tým najmä na hospodársku a dlhovú krízu, ktorá sa v krajine v súčasnosti prehlbuje. Taliansko je totiž potenciálnym ďalším kandidátom na zaradenie sa do skupiny členských krajín eurozóny, ktoré musia žiadať zahraničie o finančnú pomoc.

"Byť vo vláde, predovšetkým počas globálnej krízy ako je táto, je pre mňa aj pre celý kabinet obrovskou obetou," vyhlásil na videonahrávke zverejnenej v piatok. "Je to bremeno, ktorého by som sa osobne rád zbavil, ak by to nebola tá posledná vec, ktorú v súčasnosti Taliansko potrebuje," dodal. "Namiesto toho, aby sa starali o moju funkciu, opozícia by sa mala starať radšej o talianske záujmy. Naša krajina sa v súčasnosti nachádza v globálnej kríze," vyhlásil kontroverzný premiér.

Berlusconiho popularita v posledných mesiacoch prudko klesá. Príčinou sú okrem iného aj pokračujúce tri procesy, v ktorých je obvinený z korupcie, daňových únikov, zneužívania právomocí a tiež z toho, že istej 17-ročnej dievčine platil za sex.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu