Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

V Rusku vraj žije 127-ročná starenka, rodiť mala v 74-ke!

Kesi s preukazom totožnosti, podľa ktorého by mala byť najstaršou obyvateľkou planéty Zobraziť galériu (3)
Kesi s preukazom totožnosti, podľa ktorého by mala byť najstaršou obyvateľkou planéty

MOSKVA - Podľa Guinnessovej knihy rekordov drží primát najstaršieho obyvateľa planéty Američanka Besse Cooperová narodená v roku 1896. Získala ho tento rok 21. júna po úmrtí Brazílčanky Márie Gomesovej Valentimovej, ktorá skonala pár týždňov pred 115. narodeninami.

Teraz ale z Ruska, konkrétne z Severokaukazského Čečenska, prichádzajú správy, že tam vraj žije žena, ktorá má podľa ruského archívu 127 rokov, aj keď ona sama má v preukaze totožnosti uvedený rok narodenia 1895, takže by mala mať "len" 116. Ministerstvo vnútra Čečenska však teraz tvrdí, že Kesi Karujevová nie je o rok, ale dokonca o 12 rokov staršia ako najstaršia obyvateľka planéty.

"Nás samotných to veľmi prekvapilo," hovorí Kesin jediný syn (53). "Mysleli sme si, že má 116, ale ukázalo sa, že má už 127," povedal serveru Inguš.tv syn Salman Karujev, keď mu rezort bez ďalších podrobností oznámil, že mamička je staršia, než si myslel. "Takže to vyzerá, že ma matka mala v 74 rokoch. Otec mal vtedy 76, zomrel v roku 1959," dodáva Salman.

V údajných 127 rokoch Kesi navštevuje svojich susedov, ku ktorým vraj chodí po rebríku cez dvojmetrovú stenu. "Výrazne nadčasujem, ale som tomu rada, vďaka Alláhovi," povedala starenka. Diéta je pre ňu neznámym slovom. Zo všetkého najviac miluje tučné mäso, smotanu, roztopené maslo a mlieko. Jej recept na dlhovekosť je dobre sa najesť a teplo sa obliecť.

Z neznámych dôvodov svetové štatistiky neberú na ruské babičky zreteľ, zrejme preto, že žiadna z nich svoje dátumy narodenia kvôli svetovým rekordom nikam neposiela, tvrdí ingušský server.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu