Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Zima je späť: Nehody a šokovaní vodiči, v Rakúsku napadol sneh!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

VIEDEŇ - V mnohých častiach Rakúska v noci na dnešok padal sneh, ktorý spôsobil početné dopravné nehody a vynútil si uzavretie niektorých ciest. Snežilo hlavne v horských polohách, ale mokrý sneh padal aj v tirolskej metropole Innsbrucku, informovala agentúra APA.

V Tirolsku, Salzbursku a Korutánsku snežilo čiastočne aj v polohách pod tisícmetrovou nadmorskou výškou, informoval dnes rakúsky autoklub ÖAMTC. Skoro ráno sa stalo mnoho dopravných nehôd. V Tirolsku boli uzavreté horské priesmyky Hahntennjoch a Timmelsjoch.

Čiastočne nebola zjazdná Grossglocknerská cesta. Na alpskej ceste na hrebeni Silvretta a na niekoľkých ďalších vysokohorských komunikáciách začala platiť povinnosť snehových reťazí. Cestné spojenie medzi zimným strediskom Imst a Lešským údolím cez Hahntennjoch bolo v noci kvôli výdatnému sneženiu prerušené úplne.

Mokrý sneh dnes padal aj v samotnom Innsbrucku, na niekoľkých diaľniciach kvôli kašovitému snehu viazla doprava. Brennerskú železnicu medzi Steinachom a stanicou Brenner na pol hodiny uzavreli kvôli vyvrátenému stromu, ktorý neuniesol ťarchu snehu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu