Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ďalší Fritzl? Roky zneužíval dcéry, s jednou splodil dve deti!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - V Bavorsku sa objavil v krátkej dobe už druhý prípad incestu. Tentokrát je muž (46) obvinený, že mal roky sex so svojimi dvoma dcérami a s jednou dokonca splodil dve deti. Súd s ním má podľa agentúry DPA začať budúci utorok. V Nemecku ide o druhý podobný prípad, o ktorom sa verejnosť dozvedela tento týždeň, a tretí od minulého roka.

Muž mal podľa obžaloby od apríla roku 2006 do júna 2010 s dcérami zhruba 400 pohlavných stykov. Tie sa odohrávali na západe Bavorska v okrese Günzburg a v Neuburgu an der Donau.

Mladšia dcéra mala pri prvej súloži s otcom 16, staršia už bola plnoletá. Zo strachu pred otcom to však ani jedna neoznámila polícii.

S oboma dcérami obvinený spal údajne zhruba dvestokrát. Staršia z nich už raz potratila a vlani priviedla na svet dieťa. Išlo už o druhé dieťa, ktoré mala so svojím otcom. Prvé porodila v roku 2006, ale tento prípad úrady nevyšetrujú, pretože "súlož medzi príbuznými" je v Nemecku po piatich rokoch premlčaná.

Už v utorok agentúra DPA oznámila, že vo väzobnej cele už pol roka sedí muž (62) zo severu Bavorska pre dôvodné podozrenie, že 34 rokov znásilňoval niekoľkokrát týždenne vlastnú dcéru a má s ňou troch synov. Štátne zastupiteľstvo v Norimbergu obvinilo dôchodcu okrem iného z najmenej 497 znásilnení.

Tento rok na jar poslal súd v Koblenzi na 14,5 roka do väzenia iného muža za to, že desiatky rokov znásilňoval svoju vlastnú dcéru, nevlastnú dcéru a jej brata-dvojča. S nevlastnou dcérou splodil osem detí, jedno po pôrode zomrelo.

Prípady zneužitia podobných rozmerov sú zrejme častejšie, než sa doteraz myslelo, odhalené sú len zriedka. Najznámejším sa stal v roku 2008 prípad Rakúšana Josefa Fritzla, ktorý v pivnici svojho domu skoro 24 rokov väznil svoju dcéru, znásilňoval ju a mal s ňou sedem detí. Súd ho za to predvlani poslal na doživotie do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu