Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Havária v Indonézii, záchranári našli telo slovenského pilota!

Tomáš Munk
Tomáš Munk

BRATISLAVA/JAKARTA - Záchranári, ktorí sa dostali na miesto dopadu indonézskeho nákladeho lietadla, našli telá oboch pilotov. Podľa portálu Jakarta Post ide o Slováka Tomáša Munka (25) a Austrálčana Davida Cootesa.

Lietadlo Cessna 208-B spoločnosti Susi Air havarovalo v piatok v odľahlých horách v indonézskej časti ostrova Papua. "Záchranársky tím našiel telá pilotov. Dnes plánujeme evakuovať ich telá," uviedol dnes hovorca meistnej polície.

K lietadlu, ktoré sa zrútilo aj s nákladom nafty, sa záchranári nevedeli dostať. Príčinou bola silná hmla a zlé počasie. Vojenský vrtuľník, ktorý po stroji pátral, sa včera dokonca stratil z radarov a kontrolná veža sa obávala najhoršieho. Našťastie, poradilo sa mu pristáť a jeho posádka je v poriadku.

O tragédii informovali indonézske úrady. Hlavným pilotom Cessny bol občan Austrálie, ktorému ako druhý pilot asistoval mladý Bratislavčan.

Lietadlo odštartovalo z mesta Wamena a malo pristáť v na letisku Kenyem. Letoví dispečeri stratili kontakt so strojom približne v polovici zhruba hodinu trvajúceho letu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu