Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

V Indii zahynul Slovák: Zasahovala aj armáda!

Tento kopec sa stal osudný Slovákovi Zobraziť galériu (2)
Tento kopec sa stal osudný Slovákovi

BRATISLAVA/NOVÉ DILÍ – Šokujúca udalosť sa v pondelok stala v Indii slovensko-českej expedícii, ktorá sa pokúšala vystúpiť na vrchol hory Shin Kun-la. Ako sa Topkám podarilo zistiť, musel zasahovať vrtuľník indickej armády. Ani to však nestačilo na to, aby zachránili život Slováka. Druhý muž, Čech stále bojuje o život, v nemocnici je vraj aj ďalšia Slovenka.

Ako nám potvrdilo ministerstvo zahraničných vecí, dôvodom problémov bola výšková choroba v deväťčlennej expedícii. Problémy nastali pritom už pri výstupe. Členovia výpravy volali na ambasádu, kde ihneď slovenský veľvyslanec zalarmoval domáce úrady.

Udalosť sa stala v indickom zväzovom štáte Džammu a Kašmír v základnom tábore Lakang Sundo pod sedlom Shin Kun-la v Zanskarskom masíve. „Hneď ako sa dozvedeli o problémoch našich turistov, okamžite kontaktovali indickú leteckú záchrannú službu (Air Ambulance Aviation) a sprostredkovane aj indickú armádu. Naše veľvyslanectvo koordinuje ďalší postup so zastupiteľským úradom Českej republiky, pretože v lokalite sa nachádzal aj český občan vo vážnom zdravotnom stave,“ reagovala Petra Greksová.

Jeden slovenský občan podľahol pľúcnemu edému. „Veľvyslanectvo kontaktovalo priamych príbuzných, s ktorými momentálne zabezpečuje prevoz telesných pozostatkov na Slovensko,“ dodala Greksová.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu