Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Mladík sa po extáze predávkoval vodou a zlyhal mu mozog!

Matthew Ellis
Matthew Ellis (Zdroj: rossparry.co.uk)

LONDÝN/BRATISLAVA - Brit Matthew Ellis (29) zomrel v nemocnici v Sheffielde po tom, čo utrpel devastačné poškodenie mozgu. Jeho rodina verí, že ho má na svedomí droga extáza, ktorú mu niekto bez jeho vedomia hodil do nápoja. Mladík po nej vypil litre vody a skolaboval.

Mladík si zašiel na druhý sviatok vianočný do spoločnosti. Keď sa zobudil, citil sa zle a vypil veľké množstvo vody. Nakoniec skolaboval v kuchyni a museli ho previezť do nemocnice. Cestou v sanitke trpel záchvatmi.

Jeho matka Maureen (62) si po porade s odborníkmi myslí, že mu niekto musel do nápoja vhodiť extázu, pretože Matthew nikdy neužíval drogy. "Sušáky", ktoré droga vyvoláva, mali za následok prehnané pitie a znížená úroveň soli spôsobila zriedkavé ochorenie mozgu zvané extrapontinná myelinolýza.

"Neexistuje žiadne zdravotné varovanie, že voda je dobrá iba v určitom množstve. Chceme, aby si ľudia viac uvedomovali, koľko vypijú. Matthew prešiel absolútnym peklom a je škoda mladého života," hovorí jeho matka, ktorá sa snaží zvýšiť povedomie o škodlivých účinkoch prehnaného pitia.

Matthew nakoniec po upadnutí do kómy utrpel nezvratné poškodenie mozgu a žil na prístrojoch. Maureen dala súhlas začiatkom tohto mesiaca na ich vypnutie a mladý Brit 4. augusta skonal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu