Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pár s 10 deťmi odmietol podporu: Chceme pracovať, nie sa váľať!

Lee, Emma a ich desať detí Zobraziť galériu (2)
Lee, Emma a ich desať detí (Zdroj: Cavendish Press)

LONDÝN/BRATISLAVA - Anglický pár, ktorý vychováva desať detí, odmietol požiadať o ďalšie dávky a povedal: "Sme chorí z podvodníkov, ktorí ruinujú Britániu." Lee Hamlin (39) a Emma Payneová (​​36) hovoria, že chcú, aby ich potomkovia pochopili hodnotu práce.

Dvojica prišla s týmto vyhlásením pre britský denník The Sun po tom, ako informoval o Moire Pearceovej, matke desiatich detí, ktorej sa mália dávky vo výške 31 200 libier ročne.  "Je to vtip... Mala by si nájsť prácu alebo donútiť oteckov, aby platili na svoje deti," uviedol Lee.

Hlava rodiny ako opatrovník zarobí 14-tisíc libier ročne, Emma si privyrába občasnými prácami a dokopy poberajú prídavky na deti v hodnote 114 libier týždne. Vzdali sa žiadosti o príspevok na bývanie či daňové úľavy.

"Práve som požiadal o druhú prácu v call centre počas voľných dní. Radšej by som pracoval sedem dní v týždni, než sa spoliehal na dávky," uviedol zamestnaný otec.

Lee sa stretol s Emmou v roku 1996, keď už mala štyri deti a spolu sa im narodilo ďalších šesť. Dvojica, ktorá vlastní Opel Corsa z druhej ruky, dá týždenne na benzín 50 libier, spotrebuje 84 litrov mlieka, 21 bochníkov chleba a 24 roliek toaletného papiera, sa snaží ušetriť tým, že nakupuje vo veľkom.

Svojim početným ratolestiam sa hodlajú vštepiť staromódne hodnoty. "Boli by sme s dávkami na tom finančne lepšie, ale naším rozhodnutím je pracovať. Tí, čo sedia celý deň na r**i..., ma naozaj štvú," dodáva Lee.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu