Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ruský poslanec prišiel na kolegovu svadbu v uniforme nacistu

Oleg Michejev v uniforme Wilhelma Canarisa
Oleg Michejev v uniforme Wilhelma Canarisa

MOSKVA - Ruský poslanec Oleg Michejev, šéf aparátu strany Spravodlivé Rusko, sa dostavil na svadbu svojho straníckeho kolegu v uniforme šéfa nacistickej armádnej rozviedky Wilhelma Canarisa.

Snímky zo škandálneho obradu sa dnes objavili na stránkach ruského bulvárneho servera LifeNews. Sám Michejev na svojom kostýme nevidí nič zlého, pretože nemecký admirál podľa neho nebol žiadny fašista, ale významný vojvodca.

Okázalú svadbu usporiadal šéf regionálnej odbočky Spravodlivého Ruska vo Volgogradskej oblasti Oleg Pacholkov (40), podľa odhadu novinárov ho prišla na 20 miliónov rubľov (480 tisíc eur). Účasť bola podmienená úborom, ktorý mal byť blízky námorníctvu. Svadobčania mali k dispozícii dvestočlenné služobníctvo.

Michejev, ktorý je podľa serveru LifeNews známym Canarisovým obdivovateľom, prišiel na svadbu v dokonalej kópii jeho bielej uniformy, na ktorej nechýbal ani ríšsky orol. Na otázky, či sa v uniforme nacistického admirála necíti nesvoj, odpovedal odmietavo - Canaris vraj zachraňoval Židov a svoj odboj proti Hitlerovi zaplatil životom.

Ako napísal ruský server, ženích usporiadal svadbu v prenajatej prepychovej usadlosti pri meste Volgodonsk. Zo svadobných darov si vraj najviac cení obrovské delo, ktoré zdobí jeho rodinný erb.

Wilhelm Canaris bol ríšskym vedúcim vojenskej spravodajskej služby Abwehr v rokoch 1935 až 1944. Zároveň bol členom nemeckého protinacistického odboja a podieľal sa na atentáte na Hitlera z júla roku 1944. V apríli 1945 bol na Hitlerov rozkaz popravený v koncentračnom tábore Flossenbürg.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu